Bee Urban Evolution Lab 2019-07-02T16:16:36+00:00
Loading...

Med det nyöppnade Bee Urban Evolution Lab har grundarna Bee Urban skapat en mötesplats som utbildar och inspirerar kring innovativa sätt att främja den biologiska mångfalden i staden. Labbet tar sig an en av vår tids ödesfrågor, och når ut till viktiga aktörer inom stadsbyggandet. Lättillgängligt, konkret och innovativt – det här är formgivning som gör mest för flest. Med sitt arbete bidrar Bee Urban till att fylla Stockholm med blomstrande guldrum för både människor, växter och djur.

Motiveringen för Årets Guldrum 2018 , Stockholms Arkitektförening

Om Bee Urban Evolution Lab

Välkommen till Bee Urban Evolution Lab – en grönskande oas mitt i Stockholm!  Vår vision är att återupptäcka “taket” med alla dess bortglömda möjligheter. Detta tak, en terrass om 800 kvadratmeter mitt i hjärtat av Stockholm, är ett showroom för hållbar stadsutveckling med teknik, utbildningar samt odlingar i olika former med grönsaker, frukt, bär och vackra blommor, samtidigt som vi anlägger ytor som visar hur man främjar den biologiska mångfalden på och runt sina fastigheter. Vårt Labb är en spjutspets inom gröna multifunktionella tak: ett ”showroom” för det senaste inom omställningen mot urban hållbarhet. 

Här kan ditt företag kombinera möten i det grönskande uterummet med närodlade matupplevelser, visning av taket och konkreta workshops, eller föreläsningar kring den hållbara staden. Mitt i staden. Året runt.
Labbet är en samlingsplats för ”gröna aktörer” och fungerar som ett kommunikativt redskap för urbana ekosystemtjänster. Du kan boka event såsom kurser, konferenser, marknader, utbildning, musik och teater.  Vi erbjuder även veganska måltider, buketter, plantor och yoga, läs mer om detta här: Bee Urban Honeys

I denna grönskande oas finns uterum, ängsmattor med boplatser och mat för stadens fauna, bioponisk inomhusodling, bikupor, frilandsodlingar med perenna grönsaker med mera. Det är även en plats för mat- och kulturupplevelser med livemusik, gästkockar och kurser i odling och kokkonst.

Förutom näringsliv vill vi även locka hit sociala aktörer, skolbarn-, och ungdomar samt privatpersoner.  Målet är en dynamisk plats för lärande, inspiration och nytänkande möten i omställningen mot hållbarhet. 

Omgivna av våra ekologiska takodlingar, pollinatörsreservat, bikupor och grönskande uterum får våra besökare uppleva de miljöer som måste prägla framtidens städer.  Kom och hälsa på oss för inspiration och utbildningar och varför inte anlita oss för att komma och föreläsa hos er,  anlägga er trädgård, innergård eller takterrass enligt de unika värden vi förespråkar på Labbet. Trädgårdarna gynnar biologisk mångfald och socialt kapital och går dessutom att utforma helt efter era önskemål.

Bee Urban Evolution Lab kunde inte ha genomförts utan stöd från våra partners: VasakronanCoop och KfS, Allbastiftelsen, Rölunda GårdSvenska NaturtakWillab GardenContainertjänstPhytoEnvitech , M3Bygg , Utellus , Urban Green & Gardena

 

Join the Bee Urban Evolution!

Boka Stockholms grönaste mötesrum!

Välkommen att boka vårt vackra uterum för möten eller fest. I det grönskande uterummet kan vi ta emot 40 sittande gäster vid långbord och 60 minglare, vid vackert väder kan 150 personer umgås på vår terrass. Vi kan erbjuda ekologisk mat, fika och såklart mötesutrustning i form av en 75 tums smart-tv. Uterummet är ett perfekt alternativ för dig som söker ett inspirerande och annorlunda mötesrum för styrelsemötet, konferensen, kick-offen eller inspirationsdagen. Det går också att boka en visning av hela labbet till mötet, samt inspirerande föreläsningar om framtidens hållbara stad. För särskilda önskemål, frågor, priser och bokning, maila Malin!

 

Du hittar oss på Garnisonen, på taket av restaurang K-märkt, Karlavägen 100. 

Bee Urban Evolution Lab har blivit utnämnt till Årets Guldrum 2018 av Stockholms arkitektförening! Priset går till den eller dem som på ett värdefullt sätt bidragit till och stimulerat det offentliga samtalet om arkitektur.

Välkomna! / Team Bee Urban Evolution Lab

Sweet deals!

Gå med i vår medlemsklubb och ta del av alla sweet deals! Du kan gå på yoga, hämta närodlade buketter eller äta en skördelunch! Förutom allt det får du 10% rabatt på hyran av Labbet! Läs mer här eller skicka din ansökan direkt till labbet@beeurban.se