Bee Urban söker ansvarig trädgårdsmästare (Stockholm) till säsongen 2021

Vill du vara med och utveckla en hållbar stad med en grön, levande stadsmiljö? Bee Urban söker en nytänkande trädgårdsmästare som tillsammans med oss bidrar till att skapa stadsmiljöer rika på sociala och ekologiska värden.

Varför finns Bee Urban?
På Bee Urban vill vi stimulera den privata och offentliga sektorn till att skapa sociala mötesplatser och artrik grönska. Vi vill tillsammans utforma en ny vision för stadslandskapet med en multifunktionell grön infrastruktur och bidra till forskningen kring stadsnära natur.

Vad erbjuder vi?
Bidra till hållbarhet
Hos Bee Urban får du möjlighet att hjälpa företag, kommuner och andra organisationer som vill utveckla och kommunicera sitt miljöarbete. Som trädgårdsmästare hos oss medverkar du till att staden blir grönare, hälsosammare och mer motståndskraftig mot klimatförändringar och utarmade ekosystem.

Varierande och intressanta uppdrag
Som trädgårdsmästare hos Bee Urban kommer du att medverka i alltifrån popup-installationer för barn till exklusiva takparker. Du kommer i mindre projekt att projektleda vid planering, projektering och anläggning.
Du kommer också vara delaktig i att utveckla produkter och tjänster som stärker biologisk mångfald och ekosystemtjänster i urban miljö. Du kommer att samarbeta tätt med ekologer och landskapsarkitekter på Bee Urban.
Du kommer även vara ansvarig för skötseln av våra trädgårdar ute hos våra kunder. Därav tillkommer personalansvar för ett mindre team trädgårdsmästare. Det är därför viktigt att du har erfarenhet av skötseluppdrag, kompetens att upprätta skötsel- och driftsplaner samt personalansvar. Vid behov deltar du i skötseln.

Tjänstens omfattning
Tjänstens omfattning är initialt heltid säsongen 2021. Start ca v 11- slut v44. Tjänsten kan förlängas vid behov. Den kan även bli en tillsvidaretjänst om samarbetet fungerar väl.

Vem söker vi?
Vi söker en kreativ och nytänkande trädgårdsmästare med formell utbildning eller examen. Det är viktigt att du har ett brinnande intresse för ekosystemtjänster och dess förutsättningar. Du ska också ha kunskap om hur dessa generellt kan inkorporeras i urbana gröna miljöer. Den vi söker har med fördel god växtkunskap i sammanhanget biologisk mångfald men är inte avgörande. Det viktigaste är ett intresse att förkovra sig inom ämnet. Fokus är på nativa växter så långt det är möjligt och de trädgårdsväxter vi använder väljs ut med fokus på hållbarhet, miljö, och mångfunktionalitet (källa till mat för stadens fauna, dagvattenhantering, torräng osv.). Du bör även ha erfarenhet av beskärning av vedartade växter, inklusive fruktträd.

Som ansvarig för skötselteamet ska du vara intresserad av att förbättra och förstärka, genom att ständigt utvärdera växtmiljön och vara beredd på åtgärder för att våra trädgårdar ska utvecklas optimalt med de värden vi arbetar med i fokus. Du behöver tycka om att coacha och leda våra trädgårdsmästare i skötselteamet och ha god social kompetens samt vara intresserad av goda relationer med kunderna. Du behöver vara självständig, strukturerad och skicklig på planering.

Du är nyfiken på att utforska nya möjligheter och kunskapsfält. Du har en drivkraft att hålla dig själv uppdaterad med den senaste utvecklingen inom området urban natur.

Du ska kunna arbeta självständigt och vara van vid kundkontakt. Du vill själv aktivt delta vid anläggning, men även genom projektledning av mindre anläggningar.

Meriterande:
Kunskaper om ängsväxter och skötsel av ängsmiljö.
Kunskap om olika bevattningsmekanismer.
Som person är du driven, positiv och gillar utmaningar!

Hur ansöker du?

Du kan ansöka till denna tjänst genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till Josefina Oddsberg Gustafsson, vd på Bee Urban, via mejladressen josefina@beeurban.se.

Vi tillämpar löpande urval så skicka din ansökan direkt, dock senast den 31a december.

För frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Josefina Oddsberg Gustafsson på 070-369 03 20.

Vi strävar efter mångfald i företaget och välkomnar sökanden oavsett ålder, könstillhörighet eller etnisk bakgrund.

Vilka är Bee Urban egentligen?

Bee Urban erbjuder levande miljötjänster i stadsmiljö i form av bikupor, trädgårdar för biologisk mångfald, takjordbruk, och utbildningspaket inom ekosystemtjänster och urban hållbarhet.

Vi vänder oss till företag, kommuner och andra organisationer som vill utveckla och kommunicera sitt miljöarbete genom konkreta och innovativa insatser för stadens ekologi. Utöver den lokala floran och faunan så gynnar våra tjänster även personal och kunder eftersom lösningarna stimulerar till delaktighet, sinnliga upplevelser och insikter kring innebörden av hållbar stadsutveckling. På detta sätt syftar våra tjänster även till att informera och sprida kunskap om biologisk mångfald och hur det hänger ihop med människans hälsa och välbefinnande i växande städer.

Vi är under högsäsong ca 15 anställda och finns i Stockholm, Göteborg och Malmö med kranskommuner. Du kan läsa mer om oss på www.beeurban.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

By | 2020-12-07T12:57:12+00:00 september 11th, 2020|Uncategorized|