Bee Urban söker biodlingsansvarig för säsongen 2020!

Är du biodlare och vill arbeta för bins hälsa och samtidigt utbilda, inspirera och arbeta för binas självklara plats i stadsmiljön? Då är Bee Urban något för dig.

Bee Urban söker dig som delar vår vision om att skapa en hållbar stad där invånarna är medvetna om naturliga processer och där stadslandskapet är en grön, levande miljö, rik på sociala och ekologiska värden. Vi vill vara en del av den aktiva forskningen kring stadsnära natur samt aktivera den privata och offentliga sektorn till att se staden från ett helhetsperspektiv och tillsammans utforma en ny socio-ekologisk vision för det urbana landskapet.

När det gäller bikuporna har vi stor erfarenhet av att ta hand om bin i stadsmiljö. Det kräver extra noggrannhet då utrymmet för misstag är mindre än i jordbrukslandskapet mest på grund av bikupornas placering som till störst del är på taken. Erfarenheten har gett oss verktyg att ta hand om de oväntade situationer som kan uppstå. Vi söker nu någon som vill hjälpa oss att ansvara för, och utveckla vår biodling vidare.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten är en återkommande säsongsanställning med början1a april och slut 30e oktober. Du kommer att ansvara för biodlingen på Bee Urban. Vi har ca 100 bikupor i Stockholm varav ca 70 är uppställda på ca 40 platser i Stockholm city samt i kranskommuner. Resterande 30 står i våra egna bigårdar, bland annat i Stora Skuggan. Du kommer att ha 3-4 biskötare till ditt förfogande, men du ansvarar för att bikuporna sköts väl, smidigt och enligt kundens eventuella önskemål. Du kommer att behöva vara behjälplig genom att på egen hand ta hand om bikupor med honungsbin enligt Bee Urbans direktiv, med alla tillhörande moment över säsongen. Du ansvarar även för honungsskörd och hantering. Personal till honungshantering kommer in senare under säsongen. Biskötarna skördar honungen kontinuerligt under säsong. Slutskattning och invintring görs också av biskötarna men under biodlingsansvariges ansvar. Vi odlar bin med bina i fokus. Deras hälsa och välfärd är centralt för oss, inte deras produktivitet. Du behöver ha ett genuint intresse för att värna om bins välbefinnande. Vi arbetar även mycket med vilda bin men denna tjänst gäller bara våra honungsbin.

Du kommer att hantera allt material inklusive inköp av förbrukningsmaterial gällande biodlingen. Detta inkluderar budgetansvar.
Du kommer att ha personalansvar för biskötare och honungshanterare. Du behöver tillse att samtlig personal inom honungshanteringen följer gällande regler för livsmedelshantering.

Arbetet innebär även kundkontakt vid platsbesök och vid besök i våra egna bigårdar och honungsfaciliteter i Stora Skuggan. Det krävs därför att du är en social och positiv person som tycker om att berätta om bin och deras roll i våra ekosystem.

JOIN THE BEE URBAN EVOLUTION!

Bee Urban verkar för att återknyta den urbana människan med naturen och dess funktioner genom att tillsammans med våra engagerade kunder och samarbetspartners skapa oaser i staden för biologisk mångfald. Det gör vi för att städer växer snabbare än någonsin samtidigt som jordens naturkapital utarmas.

Genom att arbeta på Bee Urban medverkar du till att staden blir grönare, hälsosammare och mer motståndskraftig, för både folk och fä. Vi som arbetar på Bee Urban delar starkt denna vision och vi värnar även om varandra. Som en medlem av Bee Urban familjen kommer du att få utvecklas och utmanas men framförallt få en tillfredställande och meningsfull arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som självständig biodlare. Du hyser en genuin kärlek för biet som organism och du är intresserad av att utveckla och driva Bee Urbans biodling vidare mot en fungerande apicentrisk biodling.

Du gillar logistiska och organisatoriska utmaningar.

Att du tycker om att samarbeta med andra och har goda ledaregenskaper ser vi som en självklarhet. Vidare är du strukturerad, effektiv och har god förmåga att med en positiv inställning lösa problem. På Bee Urban är vi måna om en trivsam och rolig arbetsplats.

För att vara aktuell för tjänsten har du:

  • Utbildning inom giftfri biodling.
  • Mycket god organisatorisk förmåga. Tjänsten innebär komplicerad logistik.
  • God fysik. Tjänsten innebär tunga lyft och fysiskt arbete ofta på hög höjd. Du bör därför inte heller vara höjdrädd.
  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift.
  • Körkort.
  • Bekväm med att ta egna initiativ, arbeta självständigt och lösa problem när dessa uppstår

Det är meriterande om du har:

  • ”Godkänd biodlare” certifikat.
  • Erfarenhet och utbildning inom miljövetenskap.
  • Själv drivit en större biodling.

Hur ansöker du?

Du kan ansöka till denna tjänst genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till Filip Gustafsson på filip@beeurban.se

Vi tillämpar löpande urval så skicka din ansökan direkt, dock senast den 31 februari.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Filip Gustafsson på 073-3889408

Vilka är Bee Urban egentligen?

Bee Urban erbjuder levande miljötjänster i stadsmiljö i form av bikupor, trädgårdar för biologisk mångfald, takjordbruk, och utbildningspaket inom ekosystemtjänster och urban hållbarhet.

Vi vänder oss till företag, kommuner och andra organisationer som vill utveckla och kommunicera sitt miljöarbete genom konkreta och innovativa insatser för stadens ekologi. Utöver den lokala floran och faunan så gynnar våra tjänster även personal och/eller kunder då lösningarna stimulerar till delaktighet, sinnliga upplevelser och insikter kring innebörden av hållbar stadsutveckling.

På detta sätt syftar våra tjänster även till att informera och sprida kunskap om biologisk mångfald och hur det hänger ihop med människans hälsa och välbefinnande i växande städer.

Vi är under högsäsong ca 15 anställda och finns i Stockholm, Göteborg och Malmö med kranskommuner.

Du kan läsa mer om oss på beeurban.se

Vi ser fram emot din ansökan!

By | 2020-01-14T13:01:16+00:00 januari 14th, 2020|Uncategorized|