BEE URBAN FARMERS PÅ GARNISONEN

INOM KORT ÖPPNAR BEE URBAN FARMERS PÅ GARNISONEN – KARLAVÄGEN 100 I STOCKHOLM!

 

 

Första spadtaget på Bee Urban Farmers togs i oktober 2016.  Vår vision är att återupptäcka “taket” med alla dess bortglömda möjligheter. Detta tak, en terrass om 800 kvadratmeter mitt i hjärtat av Stockholm,  kommer att förvandlas till ett showroom för hållbar stadsutveckling med teknik, utbildningar samt odlingar i olika former med grönsaker, frukt, bär och vackra blommor, samtidigt som vi anlägger ytor som visar hur man främjar den biologiska mångfalden på och runt sina fastigheter. Bee Urban Farmers är en spjutspets inom gröna multifunktionella tak: ett ”showroom” för det senaste inom omställningen mot urban hållbarhet.

Här kan ditt företag kombinera möten i det grönskande uterummet med närodlade matupplevelser, visning av taket och konkreta workshops,  eller föreläsningar kring den hållbara staden. Mitt i staden. Året runt.
Platsen kommer att bli en samlingsplats för ”gröna aktörer” och fungera som ett kommunikativt redskap för urbana ekosystemtjänster. Det kommer att finnas möjligheter för events såsom kurser, konferenser, marknader, utbildning, musik och teater.

Här finns grönskande uterum, ängsmattor med boplatser och mat för stadens fauna, bioponisk inomhusodling, bikupor, frilandsodlingar med perenna grönsaker med mera. Det är även en plats för mat- och kulturupplevelser med livemusik, gästkockar och kurser i odling och kokkonst.

Förutom näringsliv vill vi även locka hit sociala aktörer, skolbarn-, och ungdomar samt privatpersoner.  Målet är en dynamisk plats för lärande, inspiration och nytänkande möten i omställningen mot hållbarhet.

Omgivna av våra ekologiska takodlingar, pollinatörsreservat, bikupor och grönskande uterum får våra besökare uppleva de miljöer som måste prägla framtidens städer.  Kom och hälsa på oss för inspiration och utbildningar och varför inte anlita oss för att komma och föreläsa hos er,  anlägga er trädgård, innergård eller takterrass enligt de unika värden vi förespråkar på BUF. Trädgårdarna gynnar biologisk mångfald och socialt kapital och går dessutom att utforma helt efter era önskemål.

Välkomna! / Bee Urban Farmers gänget

 

BUF_Aktiviteter